http://www.youtube.com/watch?v=4z6eHYTVF_8&feature=fvw moze nie bylo ;d
pomóżcie wybrać zestaw
Zwiń
X
-
pomóżcie wybrać zestaw
Witam
Chcę kupić zestaw kluczy nasadowych, niestety jest masa różnych zestawów na rynku i za bardzo nie wiem co wybrać. Nie chce kupować jakiegoś mega profesionalnego zestawu, nie chcę też kupować zestawu kiepskiej jakości. Taki zestaw będzie mi służył do jakichś prac przy samochodzie i w domu. Chciałbym się zmieścić w 300zł. Przykładowo zastanawiam się nad takimi:
Z chęcią poznam Wasze inne propozycje.
-
-
Re: pomóżcie wybrać zestaw
Zamieszczone przez s_polakChcę kupić zestaw kluczy nasadowych
zastanawiam się nad takimi:
YaTo to chyba to samo co ToYa, a to nie są dobre produkty (ChRL). Co miałem w rękach, to się gięło lub szybko traciło parametry i rozmiary.
Może pomogą Tobie mądrzejsi i bardziej doświadczeni ode mnie, najcenniejsze będą porady osób posiadających warsztaty - tych proś o wypowiedzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootMam wrażenie, że to jest wszystko to samo, tylko inaczej poukładane i w odrobinę inne walizce.
Komentarz
-
-
Akurat te YATO sa duzo lepsze od TOYA
Ja mam te Einhel i jakos zyja. przy pomocy rurek metrowych tez czasem odkrecam i wszystko zyje.
A zeby nie bylo, to udarowa redukcje 3/4" na 1/2" udało mi sie urwac przy pomocy klucza o dlugosc 40cm, a gosc u ktorego kupowalem nowa byl mocno zdziwiony. Dodam ze nie chodziło o kluczyki marketowe tylko dosc drogie narzedzia warsztatowe
Komentarz
-
-
Zdecydowanie Proxxon - mam akurat ten z linka powyżej i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej miałem Proxxona ale tylko na 1/4". Proxxon pewnie też jest produkowany w Chinach zdecydowanie lepiej się prezentują i są trwalsze niż Einhell/Yato/Honiton. Do kompletu dokupiłem sobie klucz dynamometryczny Proxxona 1/2". Wcześniej kupiłem dynamometryczny Teng Tools 1/4" - wyraźniej niższa jakość.
Bardzo dobrej jakości są też nasadki Jonnesway i osobno do tego grzechotka Jonnesway - mam też taką 3/8" z rękojeścią o regulowanej długości. Bardzo solidne wykonanie - oczywiście mówie o narzędziach do zastosowań amatorskich a nie do warsztatu bo tam krolują inne marki.
Komentarz
-
-
Mam tego Honitona. Niewiele póki co nim majstrowałem a przy Skodzie to tylko chlapacze torxem z zestawu przymocowałem. Końcówki do wkrętaka takie sobie. Na krzyżakowych widać ślady zniszczenia po walce z wkrętami w poprzednim aucie. Wkręty co prawda wykręciłem ale widoczne głębokie ślady na końcówkach pozostały a to chyba nie świadczy dobrze o jakości materiałów. Jeżeli chodzi o nasadki i grzechotki to póki co wszystko OK. Generalnie taki zestaw warto mieć do amatorskiego dłubania i w większości przypadków powinien i taki Honiton wystarczyć.
Komentarz
-
-
witam
panowie i panie od 10 lat w pracy uzywam kluczy nasadowych i duzych i malych
kupionych o w sklepie OBI. sa to klucze z serii LUX ****.
minimum 4*,naprawde trzymaja rozmiar i sa nie zniszczalne,zestawy sa w roznych kombinacjach a cena przystepnaBYŁA O1 NISTETY ZOSTAŁA ROZBITA
JEST OPEL ZAFIRA 2.0 DTI COMFORT
Komentarz
-
Komentarz